KLM met iDeal

Als u een heel andere ervaring wenst dan Ryanair met iDeal of easyJet met iDeal, dan is KLM met iDeal waarschijnlijk voor u de perfecte oplossing. KLM, ofwel de Nederlandse Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland. KLM opereert wereldwijd passagiers en vracht vluchten op meer dan negentig bestemmingen. Het is de oudste luchtvaarmaatschappij ter wereld, opgericht in 1919, die nog steeds onder haar oorspronkelijke naam functioneert. Het bedrijf heeft ruim twee en dertig duizend medewerkers. KLM staat bekent om haar goede service aan boord, de vele bestemmingen, en de in vergelijking met low cost maatschappijen veel comfortabelere en prettigere vlieg ervaring. Als voor u service belangrijker is dan een goedkope vlucht, dan is KLM met iDeal de oplossing voor u.

Via deze site kunt u nu direct uw vliegtickets bij de KLM met iDeal bestellen. Net zoals bij alle andere iDeal vliegtickets kopen krijgt u meteen de bevestiging en uw elektronische KLM met iDeal ticket per e-mail toegestuurd. Het is belangrijk om te weten dat u tussen dertig uur en een uur voor het vertrek van de vlucht online kunt inchecken. Op deze manier bespaart u een lange wachttijd aan de balie. Uw bagage moet u nog wel eventueel afgeven, dit kan bij een van de bagage drop off points die minstens twee uur voor vertrek open gaan. Als u een KLM met iDeal vliegticket heeft, dan kunt u ook beslissen om gebruik te maken van de zelfbediening machines op de luchthaven, of om te gaan naar een KLM balie waar een medewerker u van dienst zal zijn. In tegenstelling tot Ryanair met iDeal zijn hier geen extra kosten aan verbonden. Sinds kort is er zelfs de mogelijkheid om met uw GSM in te checken. Een elektronische instapkaart wordt al op enkele luchthavens geaccepteerd.

Met een KLM met iDeal betaald vliegticket is het u toegestaan om in economy class een tas van maximaal 55cm x 35cm x 25cm bij u te dragen die niet meer dan twaalf kilo weegt evenals een persoonlijk voorwerp zoals een handtas, paraplu, of een denken. Als reiziger mag u met een KLM met iDeal economy ticket nog een tas of koffer inchecken die maximaal 23 kilo weegt. Als u koffer zwaarder weegt, dan moet u waarschijnlijk bijbetalen. Er is wel een mogelijk om van te voren extra gewicht bij te boeken, en dan krijgt u twintig procent korting. In de business klas gelden andere regels die u gemakkelijk na kunt gaan op de website.

In tegenstelling tot Ryanair, heeft u bij het boeken van een KLM met iDeal ticket wel een vast stoelnummer. Dit wordt u bij het inchecken mede gedeeld. Als het vliegtuig nog niet zo vol zit kunt u wel een voorkeur aangeven. Vaak kiezen mensen die speciaal voor KLM met iDeal hebben gekozen voor een raam of gangpad zetel omdat ze deze keuze niet hebben bij een low cost carrier. Daar moeten ze geluk hebben om een fijn plaatsje te vinden, aangezien de mensen allemaal vliegensvlug een stoel te pakken proberen te krijgen. De beenruimte die u gegarandeerd wordt bij het boeken van een KLM met iDeal vliegticket in een Airbus 330 en Boeing 747 is negen en zeventig centimeter. Op een Boeing 737 is het zes en zeventig centimeter.

Als u spijt heeft van uw KLM met iDeal boeking, dan zijn er nog mogelijkheden om vlucht veranderingen te laten maken. Dit is wel afhankelijk van het type ticket. Dit kunt u doen via de klantendienst of via de KLM website in het manage my booking gedeelte. Voor kinderen jonger dan een jaar betaalt u met een KLM met iDeal reservatie een klein bedrag, maar er wordt dan geen zitplaats gereserveerd. Verder gelden er kind tarieven op de meeste vluchten. Als u bezig bent om uw KLM met iDeal boeking af te ronden en nog geen beslissing heeft gemaakt wat u met uw hond of kat zal doen, dan is het belangrijk om hier eerst informatie over in te winnen. Er zijn namelijk verschillende scenario’s, ofwel kan het dier in de cabine meegaan, ofwel in het ruim, ofwel met een vracht vliegtuig. Het is belangrijk dat uw huisdier een chip heeft en een EU dierenpaspoort.

Een andere reden om voor KLM met iDeal in plaats van een andere maatschappij te kiezen is de in-flight service. In economy class zijn alle maaltijden en drankjes alvast gratis. Er is zelfs entertainment in de vorm van televisie schermen en koptelefoons. In de economy comfort zone heeft u meer beenruimte en zelfs een a la carte men om uit te kiezen. Als u een speciaal dieet moet volgen kan dit tot zes en dertig uur voor vertrek van intercontinentale vluchten via de website of per telefoon worden doorgegeven. Het kan dus zijn dat u dankzij KLM met iDeal een vegetarische maaltijd, kindermenu, medisch dieet, of religieuze maaltijd voorgeschoteld gaat krijgen.
Een ander voordeel van uw keuze voor KLM met iDeal is dat u airmiles kunt sparen. Bij inwisseling van deze airmiles bij KLM of haar partners kunt u mooie dingen krijgen. Tijdens uw vlucht heeft u de mogelijkheid om het Holland Herald in-flight magazine te lezen.

Door KLM met iDeal ligt de wereld aan uw voeten. De bestemmingen van KLM liggen over de hele wereld, van New York tot Tokio en van Johannesburg tot Moskou. Voor Businessclass passagiers is er op elke vlucht een mooi delfts blauw aardewerken huisje gevuld met Bols jenever. Deze huisjes zijn reproducties van historische huizen in Nederland of haar overzeese gebieden. Als u kiest voor KLM met iDeal dan heeft u de keuze uit business en economy class op alle vliegtuigen. Op de lange afstandsvluchten is er nog een derde klasse met de naam economy comfort class, zoals hierboven reeds vermeld. De businessclass is uitermate comfortabel met onder andere een stoel die bijna geheel plat kan gaan en een televisie scherm. U krijgt nog een drie gangen menu aan boord en voldoende drankjes en snacks tijdens de vlucht.

Het is zoals u ziet een hele persoonlijke keuze of u voor KLM met iDeal kiest. Er zijn vele mensen die zweren om nooit meer met een low cost maatschappij op vakantie of op reis te gaan omdat de slechte ervaring absoluut niet opweegt tegen de goedkope prijzen. Als u zich hierin kunt vinden, dan is KLM met iDeal waarschijnlijk de beste oplossing voor u. Ook deze maatschappij waagt zich aan goede aanbiedingen en mooie prijs stunts, voornamelijk als een reactie op de low cost aanbieders. En op dat moment krijgt u werkelijk alles, en de goedkope prijs, en de service. Wat wilt u dan nog meer?